- Emy Moonعضو صاحب مكان
رقم العضوية : 3
عدد المساهمات : 2227
التقييم : 1542
تاريخ التسجيل : 07/11/2010
العمر : 46
شيش طاووق مع الأرز الأبيض
الثلاثاء 26 يونيو 2012, 11:35 am
المكوّنات
<p>
مكوّنات تتبيلة الشيش طاووق:
750 غ من فيليه صدر الدجاج٬ المقطَّع إلى مكعبات متوسطة
¼ كوب من عصير الحامض
3 ملاعق طعام من الزيت النباتي
4 فصوص من الثوم٬ مسحوقة
½ كوب أو 125 مل من اللبن الزبادي
1 ملعقة صغيرة من معجون الطماطم
1 ملعقة صغيرة من الأوريغانو المجفف
2 مكعبات من مرقة الدجاج ماجي ملح أقل٬ مذوّبان في ¼ كوب أو 65 مل من الماء الساخن
¼ ملعقة صغيرة من القرفة المطحونة
½ ملعقة صغيرة من الفلفل الأبيض المطحون
2 حبات صغيرة الحجم أو 200 غ من الفليفلة الحلوة الخضراء٬ مقطّعتان إلى مكعبات متوسطة الحجم
<p>
مكونات الأرز:
2 أكواب أو 400 غ من الأرز البسمتي٬ المغسول
3½ أكواب أو 875 مل من الماء
2 ملاعق طعام من الزيت النباتي
طريقة التحضير
تُمزج كافّة مكوّنات تتبيلة الشيش طاووق في وعاء. تُغطّى المكونات وتوضع في البراد لمدة 12 ساعة على الأقلّ لتتبيلها.
في سيخ خشبي، تُنسّق قطع الدجاج والفليفلة.
يُشْوى الشيش طاووق على نار متوسطة لمدة 5-7 دقائق من جميع الجهات أو حتى ينضج ويكتسب لوناً بنياً ذهبياً.
طريقة إعداد الأرز:
يُضاف الماء إلى قدر كبيرة. يُضاف الأرز، والزيت.
يُحرّك مزيج الأرز باستمرار حتى يغلي، يُغطّى ويُطهى على نار خفيفة لمدة 15-20 دقيقة أو حتى ينضج الأرز.
- HMADAعضو موقوف
رقم العضوية : 201
عدد المساهمات : 24
التقييم : 0
تاريخ التسجيل : 29/05/2012
العمر : 36
البلد : المنيا
رد: شيش طاووق مع الأرز الأبيض
الثلاثاء 26 يونيو 2012, 12:02 pm
على فكره الاكل ده جامد ويجوع
- نور الهدايهعضو فعال
رقم العضوية : 198
عدد المساهمات : 428
التقييم : 240
تاريخ التسجيل : 26/05/2012
العمر : 40
رد: شيش طاووق مع الأرز الأبيض
الثلاثاء 26 يونيو 2012, 12:35 pm
الله ايه الريحه الحلوه دي
تسلم ايدك اختنا الكريمه ايمي
واضح ان طعمه اجمل
تسلم ايدك اختنا الكريمه ايمي
واضح ان طعمه اجمل
رد: شيش طاووق مع الأرز الأبيض
الجمعة 29 يونيو 2012, 8:11 am
وصفة حلوة اوى يا ايمى
بس معرفش ليه قلقان من البتاع الاحمر اللى فى الكوبايات ده
الوصفة دى سلمية يا ايمى ؟
بس معرفش ليه قلقان من البتاع الاحمر اللى فى الكوبايات ده
الوصفة دى سلمية يا ايمى ؟
- Emy Moonعضو صاحب مكان
رقم العضوية : 3
عدد المساهمات : 2227
التقييم : 1542
تاريخ التسجيل : 07/11/2010
العمر : 46
رد: شيش طاووق مع الأرز الأبيض
الأحد 15 يوليو 2012, 9:55 am
HMADA كتب:على فكره الاكل ده جامد ويجوع
أنت أصلا على طول جعان وفاضحنا
سعيدة لمرورك الكريم
تحياتي
- Emy Moonعضو صاحب مكان
رقم العضوية : 3
عدد المساهمات : 2227
التقييم : 1542
تاريخ التسجيل : 07/11/2010
العمر : 46
رد: شيش طاووق مع الأرز الأبيض
الأحد 15 يوليو 2012, 9:56 am
نور الهدايه كتب:الله ايه الريحه الحلوه دي
تسلم ايدك اختنا الكريمه ايمي
واضح ان طعمه اجمل
تسلمي حبيبتي نور
سعيدة لمرورك الكريم
تحياتي
- Emy Moonعضو صاحب مكان
رقم العضوية : 3
عدد المساهمات : 2227
التقييم : 1542
تاريخ التسجيل : 07/11/2010
العمر : 46
رد: شيش طاووق مع الأرز الأبيض
الأحد 15 يوليو 2012, 9:59 am
ليدر كتب:وصفة حلوة اوى يا ايمى
بس معرفش ليه قلقان من البتاع الاحمر اللى فى الكوبايات ده
الوصفة دى سلمية يا ايمى ؟
أيون سليمة
وبالنسبة للبتاع الأحمر اللي في الكوبايات هقولك ده ايه
ده أممممممممممممممممم يا إما
أمممممممممممممممممممم
مش عارفة بس أعتقد أمممممممممممممممممم
بص بقى الأفضل بلاش تجربها
أشكرك أستاذ ليدر لمرورك الغالي
تحياتي
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى