اسكالوب * اسكالوب - حصري لمنتديات مصرية
+2
المهاجرة
admin
6 مشترك
- روعة الأشياءمدير الموقع
رقم العضوية : 92
عدد المساهمات : 4721
التقييم : 3033
تاريخ التسجيل : 28/01/2012
اسكالوب * اسكالوب - حصري لمنتديات مصرية
الجمعة 18 مايو 2012, 12:58 pm
احترت واحتار دليلي أقدم إيه فـ مطبخي بعد الغياب
وبعد طول تفكييييييير ..
قلت بس مفيش غيره الاسكالوب ،، طبق خطييييييير
الطريقة سهلة جداً ،، والمكونات متوفرة إن شاء الله
يالله بينا نشوف ..
المقادير :
5 شرائح اسكالوب بتلو + 1 بصلة + 1 كوسة + 1 جزرة + فلفل ألوان + 2 ملعقة كسبرة خضراء مفرومة + جبنة موتزاريلا + 2 ملعقة زبدة + 2 ملعقة صويا صوص + 2 ملعقة خل أو ليمون + ملح وفلقل + زيت زيتون
بس عايزة أوضح شيء وهو إننا مش لازم نتقيد بالخضروات المذكورة ،، بمعنى إننا ممكن نضيف لو عندنا في التلاجة أي نوع خضار إحنا بنحبه ،، يعني أنا مثلاً المرة دي كان عندي ماشروم أضفته ،، وبسلة وفاصوليا أضفتهم بردو وكانت النتيجة تححححفة
يالله نخش على الطريقة :
- نقطع كل الخضروات شرائح طولية رفيعة .
- في الطاسة نضع الزيت والزبدة
وننزل بالبصل مقطع شرائح ،،
ثم الفلفل الألوان ،، والجزر ،، والكوسة ( أو أي أنواع خضار تفضلوها ) ،، مع مراعاة إن الخضار اللي بياخد سوا أكتر نضيفه الأول .
- وآخر حاجة نضيفها الكسبرة الخضراا .
- نتبل بالملح والفلفل ونتركه يستوي 50 % سوى
كدة بيكون شكله بعد النضج 50%
- نقطع الاسكالوب شرايح رفيعة ونغسلها كويس ،، وندقها بالمدق ..
- نحشي قطع الاسكالوب بالخضار السابق تشويحه
- ونلفه رول ونثبته بالخلة الخشب ،، ونتبله من برة بالملح والفلفل .
- في طاسة نضع زيت وزبدة ونضع وحدات الاسكالوب حتى تستوي جيداً من كل الجوانب .
- ننشلها من الطاسة ،، ونضعها في صينية تيفال .
- نضع الجبنة الموتزاريلا على وحدات الاسكالوب وندخلها الفرن .
- الصوص المتبقي من تسوية اللحمة نضيف عليه الخل والصويا صوص و4 مكعبات زبدة وملح وفلفل خفيف
- نضع قليل من الصوص في طبق التقديم ونضع عليها وحدات الاسكالوب ثم نغطيها بباقي الصوص
وبالهنا والشفا
- روعة الأشياءمدير الموقع
رقم العضوية : 92
عدد المساهمات : 4721
التقييم : 3033
تاريخ التسجيل : 28/01/2012
رد: اسكالوب * اسكالوب - حصري لمنتديات مصرية
الجمعة 18 مايو 2012, 1:01 pm
نسيت اقوللكم ما تنسوش تشيلوا الخلة الخشب قبل ما تحطوا الجبنة الموتزاريلا وتدخلوها الفرن
رد: اسكالوب * اسكالوب - حصري لمنتديات مصرية
الجمعة 18 مايو 2012, 7:19 pm
روعة
هاتى حتة بسرعة حتى لو بالخشب ما يهمكيش
بس هاتى حتة بسرعة
هاتى حتة بسرعة حتى لو بالخشب ما يهمكيش
بس هاتى حتة بسرعة
- المهاجرةعضو متميز
رقم العضوية : 112
عدد المساهمات : 1350
التقييم : 738
تاريخ التسجيل : 08/02/2012
العمر : 43
البلد : ام الدنيا مصر الحبيبة
رد: اسكالوب * اسكالوب - حصري لمنتديات مصرية
الجمعة 18 مايو 2012, 8:40 pm
جميلة الوصفة روعة الاشياء والروايح ما شاء الله
بس ممكن أسأل حاجة ...؟؟
هى سُعراتها قد ايه... شكلها كده من الممنوعات
هههههه
سلِّم ايديكى
بس ممكن أسأل حاجة ...؟؟
هى سُعراتها قد ايه... شكلها كده من الممنوعات
هههههه
سلِّم ايديكى
- فراشةعضو نشيط
رقم العضوية : 79
عدد المساهمات : 727
التقييم : 240
تاريخ التسجيل : 11/01/2012
العمر : 94
رد: اسكالوب * اسكالوب - حصري لمنتديات مصرية
الجمعة 18 مايو 2012, 9:06 pm
شكلها تحفة بجد
تسلم ايدك روعة
هاروح أجربها وآجي اقولك
تسلم ايدك روعة
هاروح أجربها وآجي اقولك
- محمد الهلالىعضو صاحب مكان
رقم العضوية : 57
عدد المساهمات : 2288
التقييم : 228
تاريخ التسجيل : 22/02/2011
العمر : 76
البلد : بورسعيد
( رد: اسكالوب.. اسكالوب .. حصرى )
الجمعة 18 مايو 2012, 9:45 pm
الى الأستاذة / روعة الأشياء
هى فعلا .. أكلة روعة وممتازة ..تسلم الأيادى ..
لكن السؤال.. هل مصرح.. الأكل ع الريحة..والا..لأ ؟؟
.. تحياتى.......
هى فعلا .. أكلة روعة وممتازة ..تسلم الأيادى ..
لكن السؤال.. هل مصرح.. الأكل ع الريحة..والا..لأ ؟؟
.. تحياتى.......
رد: اسكالوب * اسكالوب - حصري لمنتديات مصرية
السبت 19 مايو 2012, 9:34 am
انا من رأى الشخصى يعنى
اى حد عايز ياكل ياكل بسرعة قبل ما روعة تيجى
اى حد عايز ياكل ياكل بسرعة قبل ما روعة تيجى
- زائرزائر
رد: اسكالوب * اسكالوب - حصري لمنتديات مصرية
السبت 19 مايو 2012, 2:54 pm
انا كمان هجربها يا روعة
شكلها يجوع بجد
تسلم ايدك
شكلها يجوع بجد
تسلم ايدك
رد: اسكالوب * اسكالوب - حصري لمنتديات مصرية
الأحد 20 مايو 2012, 10:16 pm
قرننا نجرب الوصفة يا روعة
ح ابلغك بالنتيجة
ح ابلغك بالنتيجة
- روعة الأشياءمدير الموقع
رقم العضوية : 92
عدد المساهمات : 4721
التقييم : 3033
تاريخ التسجيل : 28/01/2012
رد: اسكالوب * اسكالوب - حصري لمنتديات مصرية
الأربعاء 27 يونيو 2012, 10:40 pm
Admin كتب:روعة
هاتى حتة بسرعة حتى لو بالخشب ما يهمكيش
بس هاتى حتة بسرعة
أيوووه ..!
أنا إيه الكسل بتاعي ده ..؟
أشكرك أدمن على متابعتك ،، واتفضل الصينية كلها بالهنا ..
- روعة الأشياءمدير الموقع
رقم العضوية : 92
عدد المساهمات : 4721
التقييم : 3033
تاريخ التسجيل : 28/01/2012
رد: اسكالوب * اسكالوب - حصري لمنتديات مصرية
الأربعاء 27 يونيو 2012, 10:43 pm
المهاجرة كتب:جميلة الوصفة روعة الاشياء والروايح ما شاء الله
بس ممكن أسأل حاجة ...؟؟
هى سُعراتها قد ايه... شكلها كده من الممنوعات
هههههه
سلِّم ايديكى
أهلاً بالغالية منوورة المطبخ ..
شوفي بالنسبة للسعرات انتي ممكن تتحكمي فيها
يعني تقللي الزبدة وممكن تكتفي بزيت الزتون بس
وتوكلي على الله ..
- روعة الأشياءمدير الموقع
رقم العضوية : 92
عدد المساهمات : 4721
التقييم : 3033
تاريخ التسجيل : 28/01/2012
رد: اسكالوب * اسكالوب - حصري لمنتديات مصرية
الأربعاء 27 يونيو 2012, 10:46 pm
فراشة كتب:شكلها تحفة بجد
تسلم ايدك روعة
هاروح أجربها وآجي اقولك
فراشة انتي فيين ..؟!
إوعي تكوني جربتي الوصفة
لأ بجد يا ريت تطمنينا عليكِ ،، وتسلمي يارب من كل شر ..
- روعة الأشياءمدير الموقع
رقم العضوية : 92
عدد المساهمات : 4721
التقييم : 3033
تاريخ التسجيل : 28/01/2012
رد: اسكالوب * اسكالوب - حصري لمنتديات مصرية
الأربعاء 27 يونيو 2012, 10:53 pm
محمد الهلالى كتب: الى الأستاذة / روعة الأشياء
هى فعلا .. أكلة روعة وممتازة ..تسلم الأيادى ..
لكن السؤال.. هل مصرح.. الأكل ع الريحة..والا..لأ ؟؟
.. تحياتى.......
أستاذ محمد الهلالي ..
تشرفت بحضورك لمطبخي ،، ألف شكر ..
وحضرتك معزوم على اسكالوب صاحي
- نور الهدايهعضو فعال
رقم العضوية : 198
عدد المساهمات : 428
التقييم : 240
تاريخ التسجيل : 26/05/2012
العمر : 39
رد: اسكالوب * اسكالوب - حصري لمنتديات مصرية
الخميس 28 يونيو 2012, 3:03 pm
احم احم
مالاقيش شندوشت من الاكل الجميل ده
ريحته روووعه
تسلمي يا ارق روعه
- روعة الأشياءمدير الموقع
رقم العضوية : 92
عدد المساهمات : 4721
التقييم : 3033
تاريخ التسجيل : 28/01/2012
رد: اسكالوب * اسكالوب - حصري لمنتديات مصرية
الإثنين 02 يوليو 2012, 5:38 pm
همسة عتاب كتب:انا كمان هجربها يا روعة
شكلها يجوع بجد
تسلم ايدك
أشكرك همسة عتاب
يالله جربي وقوليلنا على النتيجة
ودي
- روعة الأشياءمدير الموقع
رقم العضوية : 92
عدد المساهمات : 4721
التقييم : 3033
تاريخ التسجيل : 28/01/2012
رد: اسكالوب * اسكالوب - حصري لمنتديات مصرية
الإثنين 02 يوليو 2012, 5:40 pm
Admin كتب:قرننا نجرب الوصفة يا روعة
ح ابلغك بالنتيجة
إيه الأخباار ..؟
- روعة الأشياءمدير الموقع
رقم العضوية : 92
عدد المساهمات : 4721
التقييم : 3033
تاريخ التسجيل : 28/01/2012
رد: اسكالوب * اسكالوب - حصري لمنتديات مصرية
الإثنين 02 يوليو 2012, 5:52 pm
نور الهدايه كتب:
احم احم
مالاقيش شندوشت من الاكل الجميل ده
ريحته روووعه
تسلمي يا ارق روعه
تسلمي حبيبتي نوور
منووورة المطبخ يا جميلة
يا ريت ما تحرمينا من إشراقاتك وإطلالاتك
كل الشكر
- روعة الأشياءمدير الموقع
رقم العضوية : 92
عدد المساهمات : 4721
التقييم : 3033
تاريخ التسجيل : 28/01/2012
رد: اسكالوب * اسكالوب - حصري لمنتديات مصرية
الثلاثاء 23 يونيو 2015, 2:36 pm
والله أجمل من الوصفة الصحبة والناس الجميلة اللي كانت منورانا ,,
كل عام والطيبين بخير ..
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى