- روعة الأشياءمدير الموقع
رقم العضوية : 92
عدد المساهمات : 4721
التقييم : 3033
تاريخ التسجيل : 28/01/2012
أرز الفرن
الأربعاء 01 فبراير 2012, 11:51 pm
أرز الفرن
المقادير :
* دجاجة مقطعة إلى أربع أرباع
* بصلة كبيرة مقطعه شرائح أو مفرومة ناعمة حسب الرغبة
* 5 فصوص ثوم مدقوق ناعم
* بهارات مشكلة
* كركم
* ملح
* نصف ليمونة معصورة
* ثلث كوب زيت
* قصدير أو المنيوم
* 3كاسات أرز
طريقة التحضير والطهى :
1. يغسل الأرز ويوضع في صينية واسعة وعميقة ونضع الماء بحيث نرى حبات الأرز حوالي كأس ونصف ونضع الزيت والملح ونتأكد من الملح قبل تغطية الصينية
2. نغطي الصينيه بالقصدير ونشده جيداً ثم نقوم بتخريمه براس السكينه أو بالشوكه حتى يصبح مثل المصفى ثم نخلط البهارات والملح والثوم والبصل وندهن بها الدجاجة ونرص الدجاج على وجه القصدير المخرم ونغطي الدجاج بقصدير ثاني تغطيه جيده حتى لايتبخر الماء ونضعه في الفرن
3. ونرفع النار في البداية لمدة عشر دقائق ومن ثم نخفض الحراره إلى النصف ونتركه لمدة ساعة ونصف إلى ساعتين ثم يغرف في طبق التقديم ويوضع الدجاج على وجه الأرز ويقدم
وبالهنا والشفا
المقادير :
* دجاجة مقطعة إلى أربع أرباع
* بصلة كبيرة مقطعه شرائح أو مفرومة ناعمة حسب الرغبة
* 5 فصوص ثوم مدقوق ناعم
* بهارات مشكلة
* كركم
* ملح
* نصف ليمونة معصورة
* ثلث كوب زيت
* قصدير أو المنيوم
* 3كاسات أرز
طريقة التحضير والطهى :
1. يغسل الأرز ويوضع في صينية واسعة وعميقة ونضع الماء بحيث نرى حبات الأرز حوالي كأس ونصف ونضع الزيت والملح ونتأكد من الملح قبل تغطية الصينية
2. نغطي الصينيه بالقصدير ونشده جيداً ثم نقوم بتخريمه براس السكينه أو بالشوكه حتى يصبح مثل المصفى ثم نخلط البهارات والملح والثوم والبصل وندهن بها الدجاجة ونرص الدجاج على وجه القصدير المخرم ونغطي الدجاج بقصدير ثاني تغطيه جيده حتى لايتبخر الماء ونضعه في الفرن
3. ونرفع النار في البداية لمدة عشر دقائق ومن ثم نخفض الحراره إلى النصف ونتركه لمدة ساعة ونصف إلى ساعتين ثم يغرف في طبق التقديم ويوضع الدجاج على وجه الأرز ويقدم
وبالهنا والشفا
- روعة الأشياءمدير الموقع
رقم العضوية : 92
عدد المساهمات : 4721
التقييم : 3033
تاريخ التسجيل : 28/01/2012
رد: أرز الفرن
السبت 04 فبراير 2012, 11:05 pm
تسلم يا أدمن
الكبدة .. حاااضر أنا مستنية لما أعملها فـ مطبخي
قريباً إن شاء الله
الكبدة .. حاااضر أنا مستنية لما أعملها فـ مطبخي
قريباً إن شاء الله
رد: أرز الفرن
السبت 04 فبراير 2012, 11:07 pm
ياللا يا روعة عشان جعان
لسه راجع من وردية حراسة عند القسم و ميت من الجوع
و ممدوح حمزة بيصرف على اللى بيحدفوا طوب بس
لسه راجع من وردية حراسة عند القسم و ميت من الجوع
و ممدوح حمزة بيصرف على اللى بيحدفوا طوب بس
- روعة الأشياءمدير الموقع
رقم العضوية : 92
عدد المساهمات : 4721
التقييم : 3033
تاريخ التسجيل : 28/01/2012
رد: أرز الفرن
السبت 04 فبراير 2012, 11:11 pm
صعبت عليّ
طب انا عاملة النهاردة محشي وقلقاس
أجيب لك طبق تمشي بيهم حاالك ؟
- روعة الأشياءمدير الموقع
رقم العضوية : 92
عدد المساهمات : 4721
التقييم : 3033
تاريخ التسجيل : 28/01/2012
رد: أرز الفرن
الأحد 05 فبراير 2012, 10:41 pm
الحق قبل العصفورة ما تخطف الأكلة
رد: أرز الفرن
الأحد 05 فبراير 2012, 10:53 pm
همممممممممممممممممممممم
ده انتى بنت حلال و الله كنت ميت من الجوع
و نازل كمان شوية و الدنيا متلجة بس الاكل ده كتير اوى
انا ما باكلش كل ده ههههههههههه
عموما تسلم ايدك و الف شكر على الواجب ده
ده انتى بنت حلال و الله كنت ميت من الجوع
و نازل كمان شوية و الدنيا متلجة بس الاكل ده كتير اوى
انا ما باكلش كل ده ههههههههههه
عموما تسلم ايدك و الف شكر على الواجب ده
- روعة الأشياءمدير الموقع
رقم العضوية : 92
عدد المساهمات : 4721
التقييم : 3033
تاريخ التسجيل : 28/01/2012
رد: أرز الفرن
السبت 18 فبراير 2012, 2:26 am
أي خدمة
لااا شكر على واجب ..
لااا شكر على واجب ..
رد: أرز الفرن
الثلاثاء 01 مايو 2012, 2:52 pm
مشاركة غير مطلوب الرد عليها
فقط اجراء تنشيطى لضبط الفهرس
نعتذر عن الازعاج
فقط اجراء تنشيطى لضبط الفهرس
نعتذر عن الازعاج
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى