- دندشعضو موقوف
رقم العضوية : 189
عدد المساهمات : 209
التقييم : 60
تاريخ التسجيل : 05/05/2012
العمر : 54
ستيك اللحم بالكاري والبابريكا
الأربعاء 27 يونيو 2012, 2:25 pm
ستيك اللحم بالكاري والبابريكا
المقادير :
ملعقة صغيرة زيت نباتي
نصف ملعقة كبيرة من مسحوق البابريكا الحار
ملعقة صغيرة من مسحوق الكمون
250 جم شرائح لحم سميكة
ملعقة كبيرة من مسحوق الكاري
كوب فاصوليا حمراء معلبة
ثمرتا طماطم مقطعة
كوب من أوراق الكزبرة الخضراء مقطعة صغيرة
أرز بسمتي مطهو
طريقة التحضير والطهي :
أحضري وعاء ، ضعي فيه الزيت النباتي ، البابريكا، الكمون، شرائح اللحم، الملح والفلفل الأسود
ثم اخلطي بيديك واتركيه جانباً لمدة نصف ساعة
أحضري مقلاة، ضعيها على النار في درجة حرارة متوسطة لمدة 5 دقائق
ثم ضعي شرائح اللحم وقلّبيها على الجانبين لمدة دقيقتين حتى يصبح لونها بنيّاً
أضيفي الفاصوليا الحمراء، الطماطم، ربع كوب ماء، الملح، الفلفل الأسود، الكاري والكزبرة الخضراء
واتركيها لمدة 20 دقيقة حتى تنضج
ضعي اللحم في طبق التقديم، انثري أوراق الكزبرة الخضراء للتزيين يقدم مع الأرز البسمتي أو البطاطس المقلية .
المقادير :
ملعقة صغيرة زيت نباتي
نصف ملعقة كبيرة من مسحوق البابريكا الحار
ملعقة صغيرة من مسحوق الكمون
250 جم شرائح لحم سميكة
ملعقة كبيرة من مسحوق الكاري
كوب فاصوليا حمراء معلبة
ثمرتا طماطم مقطعة
كوب من أوراق الكزبرة الخضراء مقطعة صغيرة
أرز بسمتي مطهو
طريقة التحضير والطهي :
أحضري وعاء ، ضعي فيه الزيت النباتي ، البابريكا، الكمون، شرائح اللحم، الملح والفلفل الأسود
ثم اخلطي بيديك واتركيه جانباً لمدة نصف ساعة
أحضري مقلاة، ضعيها على النار في درجة حرارة متوسطة لمدة 5 دقائق
ثم ضعي شرائح اللحم وقلّبيها على الجانبين لمدة دقيقتين حتى يصبح لونها بنيّاً
أضيفي الفاصوليا الحمراء، الطماطم، ربع كوب ماء، الملح، الفلفل الأسود، الكاري والكزبرة الخضراء
واتركيها لمدة 20 دقيقة حتى تنضج
ضعي اللحم في طبق التقديم، انثري أوراق الكزبرة الخضراء للتزيين يقدم مع الأرز البسمتي أو البطاطس المقلية .
- روعة الأشياءمدير الموقع
رقم العضوية : 92
عدد المساهمات : 4721
التقييم : 3033
تاريخ التسجيل : 28/01/2012
رد: ستيك اللحم بالكاري والبابريكا
الجمعة 24 أغسطس 2012, 3:24 pm
تسلم الأيادي يا دندش ..
بس أنا لفت نظري حاجة في المقادير .. حكاية البابريكا الحارّة دي
اللي اعرفه إن البابريكا باردة لأنها بتتعمل من الفلفل الحلو ،، ممكن يكونوا عملوا منها حارّة وانا ماعرفش ..؟
بس الوصفة جميلة جدااً
تسلمين ..
بس أنا لفت نظري حاجة في المقادير .. حكاية البابريكا الحارّة دي
اللي اعرفه إن البابريكا باردة لأنها بتتعمل من الفلفل الحلو ،، ممكن يكونوا عملوا منها حارّة وانا ماعرفش ..؟
بس الوصفة جميلة جدااً
تسلمين ..
- دندشعضو موقوف
رقم العضوية : 189
عدد المساهمات : 209
التقييم : 60
تاريخ التسجيل : 05/05/2012
العمر : 54
رد: ستيك اللحم بالكاري والبابريكا
الأحد 09 سبتمبر 2012, 7:41 pm
تسلمين خيتو
ما بعرف شو بدك !!!!!!!!!!!!!
ما بعرف شو بدك !!!!!!!!!!!!!
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى